Skägg är smutsigare än toaletter! Och kan göra dig skallig…

En av de största hårtrender för män i år har varit skägg i alla dess former och storlekar. Även om det ser ganska bra ut på utsidan, finns det mängder med mörka äckliga saker i djupet av deras skägg.

Noodles-and-beard

 

Enligt en färsk undersökning, innehåller skägg fler bakterier än de flesta toalettsitsar och är också gigantiska samlingsplatser för bakterier. Varför? Jo det visar sig skäggiga män är mer utsatta för hudinfektion än renrakad män. De säger att smutsiga händer och smulor från livsmedel lämnar rester som så småningom bryts ner bland hårstrån.

Nu kommer de flesta av er skäggiga herrar argumentera och säga att du minsann tvättar ditt skägg regelbundet och noga varje gång. Men undersökningen visar också att det inte spelar någon roll på grund av det faktum att de flesta skägg innehåller bakterier som kan leda till ökad känslighet för en vanlig förkylning eller eksem.

Och som om inte detta var nog så har det här sexiga skägget en förmåga att fungera som en samlingsplats även för andras bakterier och fett, alltså sådan som flyger omkring i luften, t ex på stan, i tunnelbanan eller på restaurangen. Mjölk är också känd för att fastna i skägg och så småningom bli surt och luktar. OK, mjölkscenariot är kanske lite långsökt, men i vilket fall så är det extremt äckligt.

rakad-huvud

Ditt skägg är kopplad till skallighet.

Ett test på 100 män visar att ha både hår på huvudet och i ansiktet ger extra värme. Skalligheten blir därmed en slags värmereglerings kompensation för skägg, eftersom värmen flyr upp till tre gånger snabbare genom hårbotten.

Nu är det dags att tänka om och raka av det där skägget!

 

Publicerat 2015-04-02 av:

Gilla.se

Medlem sedan 2014-09-10
Användaren har totalt 558 inlägg, visa alla inlägg från Gilla.se

Relaterade inlägg
 • Mest tittat just nu!  Bli medlem!

  Kom med och bli en Gillare du med! Som medlem kan du tävla, ladda upp klipp, rösta, dekorera din personliga medlemssida och mycket mer.

  Bli medlem

  MIN KORG

  Checkout Korg